Διάβασε ακόμα!

Μάθε πώς να φροντίζεις το σώμα σου

Η διατήρηση φυσιολογικού βάρους είναι ιδιαίτερα σημαντική σε όλα τα ηλικιακά στάδια και η εφηβεία δεν αποτελεί εξαίρεση! Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα συμβάλλει σημαντικά στη σωματική υγεία αλλά και στην καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ίσως, να μην σε έχει απασχολήσει μέχρι τώρα, ωστόσο αν σκεφτείς ότι το βάρος που έχεις στην εφηβική ηλικία σχετίζεται άμεσα με το βάρος σου στα μετέπειτα στάδια ζωής καταλαβαίνεις ότι είναι ένα θέμα που αξίζει την προσοχή σου.

 

«Όσο πιο αδύνατο σώμα τόσο το καλύτερο» λένε τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς . . . τα οποία όμως συχνά οδηγούν σε λανθασμένες ή ακόμα και επικίνδυνες διατροφικές επιλογές. Για το λόγο αυτό:

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ. ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!

Μία «δίαιτα» με την έννοια του αυστηρού περιορισμού θερμίδων στο στάδιο της εφηβείας ΔΕΝ είναι ενδεδειγμένη. Μάθε ποια είναι τα πιθανά προβλήματα:

  • διατροφικές ελλείψεις (π.χ. σιδηροπενική αναιμία)
  • καθυστέρηση ανάπτυξης
  • διαταραχές στην έμμηνο ρύση
  • αλλαγές στη διάθεση και στην ψυχολογική κατάσταση οδηγώντας σε ευερεθιστότητα και δίνοντας το αίσθημα κόπωσης.

Πριν, λοιπόν, παρασυρθείς και ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου, σωματικά και ψυχικά, σκέψου ότι κάποιες ποιοτικές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες σε συνδυασμό με σωματική δραστηριότητα μπορούν να σου χαρίσουν ένα φυσιολογικό και πάνω απ’ όλα υγιές βάρος.

Ρίξε μια ματιά εδώ!